Steeds meer syndici kappen met avondvergaderingen

Syndicus: het is een knelpuntberoep. En dus doet de sector er alles aan om de job aantrekkelijker te maken. Het Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars (BIV) eed al eerder de oproep de planning van algemene vergaderingen collectief te herbekijken. Met succes.

Steeds meer beheerders van gebouwen weigeren om nog langer 's avonds te vergaderen. "Een kleine inspanning voor de mede-eigenaar, een werd van verschil voor de syndicus.", klinkt het.

Stel: de gemiddelde syndicus beheert pakweg 200 middelgrote meergezinswoningen. Dan heb je minstens één Algemene Vergadering per jaar. Maar doorgaans volstaat dat niet. Zeker wanneer er renovatiewerken of andere ingrijpende vernieuwingswerken aan te pas komen. Als àlle Verenigingen van Mede-Eigenaars 's avonds samenkomen, dan ben je al gauw bijna elke avond aan het werk. Da's veel, te veel. Zeker als je waarde hecht aan een gezonden work-life balance...

Van de syndicus wordt immers ook verwacht om de volgende dag doorheen de dag bereikbaar te zijn, maar de combinatie hiervan werkt niet.

"Als mensen naar de tandarts moeten of hun auto moet gekeurd worden, dan is dat altijd tijdens de kantooruren", vertelt het BIV. "Dat vindt iedereen de normaalste zaak van de wereld. Dan is het niet overdreven om één keer per jaar een Algemene Vergadering te houden binnen de kantooruren. Dat kan eventueel ook online: sedert corona zijn heel wat syndici bijzonder goed uitgerust op dat vlak. Het vraagt een kleine inspanning vanwege de mede-eigenaar, maar voor de syndicus maakt dit een wereld van verschil. Trouwens: de ervaring leert dat de kwaliteit van de beslissingen bij avondvergaderingen fors zakt. En dat kan niet de bedoeling zijn.

SYNDICUSKANTOOR BV
Grote Markt 7
3440 Zoutleeuw
Telefoon: 011 78 03 04
BIV: Johnny Robijns 205.365
BIV: Katrien Robijns 503.388
BIV: Johan Stijns 514.615

KBO: 0474.550.328
Openingsuren
maandag - vrijdag: op afspraak
Telefonisch bereikbaar
maandag - vrijdag: 9:00 tot 12:00
Permanentie voor noodgevallen 24/24 - 7/7
0475 666 107

Privacy beleid

Cookie beleid

Disclaimer

Immo Robijns BV, maatschappelijke zetel: Smitsweg 6, 3440 Zoutleeuw

Waarborgorganisme derdengelden AXA Verzekering Polisnr. 730.390.160

Vastgoedmakelaar-bemiddelaar, Vastgoedmakelaar-Syndicus en Vastgoedmakelaar-Rentmeester

Toezichthoudende autoriteit: Beroepsinstituut voor Vastgoedmakelaars, Luxemburgstraat 16 B te Brussel

29 juni 2018 - Onderworpen aan de deontologische code van het BIV

Gemaakt door CV WEB productions | © SYNDICUSKANTOOR BV